31 Ağustos 2014 Pazar

Azrail Kosuyor - Stephen King E-Kitap İndir

  Hiç yorum yok

Her 19 Mart’ta San Giuseppe’ye adanan bayram kutlanır. Meryem Ana’nın kocası San Giuseppe (Yusuf) marangoz olduğu için bütün marangozların koruyucusu sayılır. Bu yüzden her yıl 19 Mart’ta bu bayram kutlanır. Saat 21.37’de çalan bir telefon santraldeki polis telefon edenin adını not alıyordu.
Giorglo Rocella polise telefon eder. Adamın inandırıcı ve sakin bir sesi vardı. Fakat polis arayanın bir sapık olduğunu düşünerek fazla ciddiye almamıştır. Arayan kişinin saatin geç olması ve bütün memurların bu bayram gününde tatilde olmasına rağmen Emniyet Amiri ile konuşmak istemiştir. Ancak santraldeki memur telefondaki kişiye şu anda emniyet amirinin yerinde olmadığını söyleyerek ona sizi komisere bağlayayım demişti. Komiser arayanın kim olduğunu merak ederek polise ne istediğini sorar. Arayan kişi, evde bulduğu bir şeyi polise göstermek istemiştir. Bu arayan kişide Giorgio Rocella idi. Komiser, birisi dalga geçiyor diyerek önemsememiş ve polise yarın bir ara göz atarsınız diyerek oradan ayrılmıştır.
Bu adam 14 Ocak 1923’de doğmuş, emekli bir diplomattır. Avrupa’da çeşitli yerlerde görev yapmıştır. Polis Memuru, ertesi gün o adrese gider ve yanındaki polis arkadaşı ile biraz evin etrafında dolaştıktan sonra evin bir camından içeriye bakar. Arkası onlara dönük masanın yanındaki sandalyede oturan birini görürler. Adam baygın olabileceği için camı kırarak içeriye girerler ve adamın şakağından vurulup öldüğünü fark ederler.
İlk bakışta intihar etmiş gibi görünüyordu. Sağ yanında yerde eski bir tabanca duruyordu. Bu tabanca gazilerin savaştan anı olarak getirdiği bir tabanca idi. Olay intihardan çok cinayete benziyordu. Çünkü tabanca sağ yanında yerde fakat iki elide masa üstünde idi. Ayrıca masanın üzerinde üstünde buldum yazan bir kağıt vardı.
Komiser olayı radyo ve gazetelerden öğrenmişti. Komiser raporu okuyarak amir ile görüşmeye gider. Aradan iki saat geçtikten sonra, ölenin yakın arkadaşı Profosör Cormello ansızın çıka gelmiş ve bu beklenmedik gelişi şöyle açıklamıştı. Köşkün tavan arasında bir sandıkta bulunan mektuplardan birisi Garibaldi’den dedesinin babasına biriside Pirindello tarafından büyük babasına yazılmıştı.
Sinyon Rocelle , Garibaldi’nin ve Pirandellocun mektuplarını bulmak için köşke gidecektir. Anahtarları alarak gidip içeri girmiştir. Ve rahatça araştırma yapmaya çalışıyordu. Araştırmanın sonucunda bu ölümün intihar değil bir cinayet olduğu ortaya çıkıyor. 

İyi Okumalar

Pdf indir | ePub indir

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder